Dag 10: Schotland komt van een koude kermis thuis.

Wedstrijdverslag 1: Schotland – Hongarije 0-1

In een dramatische en zenuwslopende wedstrijd in Stuttgart heeft Hongarije in de blessuretijd een cruciale overwinning behaald op Schotland met 0-1. Dit resultaat houdt hun hoop levend op een plek in de achtste finales van het EK, afhankelijk van de overige uitslagen.

Eerste helft

De eerste helft werd gekenmerkt door weinig hoogstaand voetbal. Beide teams wisten niet te imponeren en kwamen nauwelijks tot grote kansen. De beste mogelijkheid voor Hongarije was een kopbal van Orbán die tegen de lat belandde na een slimme vrije trap van Szoboszlai. Het niveau bleef echter laag, en het publiek moest het vooral hebben van de inzet en strijdlust van beide teams.

Tweede helft

Na rust bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Een ernstig incident met de Hongaarse spits Barnabás Varga, die na een botsing met Schotse doelman Gunn op het veld bleef liggen, zorgde voor een lange onderbreking. Varga werd uiteindelijk onder applaus van het hele stadion op een brancard afgevoerd. Dit incident leek de wedstrijd te doen ontbranden. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Hongarije dat in de blessuretijd toesloeg. In de 90+10e minuut sloot Csoboth een snelle tegenaanval af met een doelpunt na een voorzet van Sallai, waarmee hij de overwinning voor Hongarije veiligstelde.

Nasleep

De vreugde bij Hongarije was enorm na de winnende treffer van Csoboth. Het is nu afwachten of ze bij de beste vier nummers drie zitten en doorgaan naar de achtste finales. Voor Schotland was de ontzetting groot, aangezien ze weer niet in staat waren om de groepsfase te overleven, ondanks dat ze dichtbij waren. De toestand van Varga is stabiel, zoals de Hongaarse voetbalbond meldde, en hij ligt momenteel in een ziekenhuis in Stuttgart.

Wedstrijdverslag 2: Zwitserland – Duitsland 1-1

In een spannende groepswedstrijd in Frankfurt heeft Duitsland in de blessuretijd een gelijkspel afgedwongen tegen Zwitserland, met 1-1 als eindstand. Dit resultaat zorgt ervoor dat Duitsland de groep wint, terwijl Zwitserland als nummer twee doorgaat naar de achtste finales.

De eerste helft kende een verrassende wending toen een doelpunt van Duitsland werd afgekeurd vanwege een overtreding van Musiala op Aebischer. Kort daarna, in de 28e minuut, opende Zwitserland de score via Ndoye, die na een mooie aanval in de korte hoek raak schoot. Duitsland had moeite om zich te herpakken en ging met een 1-0 achterstand de rust in.

Na de rust bleef Zwitserland goed georganiseerd spelen en kreeg zelfs kansen om de voorsprong te vergroten. In de 84e minuut dacht Zwitserland zelfs op 0-2 te komen via Vargas, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Duitsland bleef aandringen en in de 90+2e minuut was het Füllkrug die met een rake kopbal voor de gelijkmaker zorgde. Deze late treffer verzekerde Duitsland van de groepswinst.

Nasleep

Met dit gelijkspel eindigt Duitsland als groepswinnaar, terwijl Zwitserland als tweede doorgaat naar de achtste finales. Beide ploegen kunnen terugkijken op een spannende wedstrijd waarin Duitsland uiteindelijk de groepswinst veiligstelde en Zwitserland zich knap staande hield.