Dag 7: Wat een sensatie

Wedstrijdverslag Spanje – Italië (1-0)

Op 20 juni 2024 vond in Gelsenkirchen een spannende wedstrijd plaats tussen Spanje en Italië. Spanje domineerde van begin tot eind en creëerde talrijke kansen. De wedstrijd begon spectaculair met een prachtige redding van de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma in de tweede minuut op een kopbal van Pedri.

Spanje bleef druk uitoefenen met kansen voor Fabián Ruiz en Williams, maar Donnarumma stond steeds paraat. Het overwicht van Spanje bleek uit de statistieken: 65% balbezit en zes doelpogingen in de eerste 30 minuten. Toch bleef het na de eerste helft 0-0, mede dankzij de heldendaden van Donnarumma.

In de tweede helft bleef Spanje aandringen. Een eigen doelpunt van Calafiori in de 55e minuut bracht Spanje uiteindelijk op voorsprong. Ondanks een paar gevaarlijke momenten en enkele reddingen van Donnarumma, lukte het Italië niet om gelijk te maken. Spanje vierde de overwinning, waarmee ze zich plaatsten voor de achtste finales. Italië moet nu in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië alles op alles zetten.

Wedstrijdverslag Engeland – Denemarken (1-1)

In Frankfurt eindigde de wedstrijd tussen Engeland en Denemarken in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Gerhard Aigner, waarna het spel al snel losbarstte. Harry Kane zette Engeland in de 18e minuut op voorsprong na een assist van Walker.

Denemarken reageerde sterk en kwam in de 34e minuut verdiend op gelijke hoogte dankzij een schitterend doelpunt van Hjulmand. De tweede helft bracht minder spektakel. Phil Foden raakte de paal met een afstandsschot, en Ollie Watkins kon Schmeichel niet passeren. Beide ploegen creëerden nog enkele kansen, maar het bleef bij 1-1. Engeland en Denemarken moeten nu in hun laatste groepswedstrijd vol aan de bak om door te gaan naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag Slovenië – Servië (1-1)

In de middagwedstrijd van 20 juni 2024 speelde Slovenië tegen Servië in de Allianz Arena. De wedstrijd begon met een sterk optreden van Slovenië, die al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk waren met schoten van Cerin en Mlakar.

Servië kreeg enkele kansen, met name via Tadic en Mitrovic, maar de Sloveense doelman Oblak hield zijn doel schoon. De tweede helft begon explosief, met een schitterend doelpunt van Karnicnik in de 69e minuut, waardoor Slovenië op voorsprong kwam.

Servië vocht terug en wist in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren via een kopbal van Luka Jovic. De wedstrijd eindigde in 1-1, een belangrijk punt voor Servië in hun strijd om een plaats in de achtste finales.